nl en

Patiënten


De Trammpolin®  meniscusprothese studie


De Trammpolin® meniscusprothese is een implantaat ontwikkeld voor patiënten met aanhoudende kniepijn aan de binnenzijde van de knie, veroorzaakt door gedeeltelijke of totale verwijdering van de meniscus.

 
ATRO Medical voert een eerste klinische studie (AIR-studie) uit om te onderzoeken of de Trammpolin® meniscusprothese veilig is en pijnverlichting geeft aan de binnenzijde van de knie waar eerder meniscusweefsel is verwijderd. De klinische studie is gestart in oktober 2018 en momenteel worden er 18 patiënten geïncludeerd in geselecteerde medische centra in Nederland. Voor deze klinische studie is goedkeuring verleend door de Nederlandse overheid (Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugdzorg) en de Medisch Ethische Toetsingscommissie.
 
Voor het onderzoek zijn wij nog op zoek naar kandidaten. Om te zien of u in aanmerking komt voor de AIR-studie moet u in tenminste voldoen aan de volgende 5 belangrijkste studiecriteria:
 

Wanneer u voldoet aan de belangrijkste studiecriteria en geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het onderzoek, kunt u hieronder contact opnemen met de polikliniek orthopedie van een van de deelnemende ziekenhuizen voor een afspraak. Let op: voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

LET OP: Trammpolin® is nog niet goedgekeurd voor commerciële doeleinden en mag alleen binnen klinisch onderzoek gebruikt worden. Bovendien toont u door het contacteren van het ziekenhuis uw interesse in deelname aan de AIR-studie, maar dit zegt niets over de uiteindelijke mogelijkheid tot deelname. Andere factoren kunnen u uitsluiten van deelname; alleen de orthopedisch chirurg die het onderzoek uitvoert bepaalt uw uiteindelijke geschiktheid. 

De AIR-studie is geregistreerd in een klinische studiedatabank op https://clinicaltrials.gov onder nummer NCT03696836.

Logo Copyright© 2019 - ATRO Medical
Privacy en Cookie Statement