nl en

Over ons


Bedrijfsprofiel

ATRO Medical B.V. is een innovatief bedrijf in medische hulpmiddelen dat werd opgericht in 2016. Het eerste product in ontwikkeling is de Trammpolin® meniscusprothese. De meniscus is een belangrijke schokdemper in het kniegewricht. Schade en slijtage van de meniscus zijn belangrijke oorzaken van artrose van de knie. Trammpolin® is bedoeld om de beschadigde meniscus te vervangen, met als doel de schokabsorberende functie van de meniscus te herstellen door op te treden als een spacer van het gewricht. Het bedrijf voorziet in een grote medische behoefte, aangezien het aantal patiënten met kniepijn veroorzaakt door meniscectomie (gedeeltelijke of volledige verwijdering van de meniscus) blijft toenemen. Deze patiënten ontwikkelen geleidelijk aan artrose, wat resulteert in pijn en verminderde mobiliteit. De huidige behandelings-mogelijkheden voor deze patiënten zijn beperkt met duidelijke nadelen. De Trammpolin® meniscusprothese heeft als doel een kostenefficiënte oplossing te bieden om de meniscus te vervangen en een behandelingsmogelijkheid te bieden tussen chirurgische reparatie van de meniscusscheur met hechtingen en de totale knievervanging. 

Jan

Jan Hunik

CEO

Dr. Hunik is afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen, waar hij ook promoveerde op bioprocestechnologie. Daarna is hij vier jaar werkzaam geweest bij Unilever als projectmanager biotechnologie. Daarna werkte hij bij DSM, waar hij verschillende rollen vervulde in B2B marketing en innovatie, waar hij gepatenteerde technologie ontwikkelde tot commerciële producten. Van 2010-2016 werkte hij als directeur strategie bij DSM Biomedical Materials. In 2016 was hij mede-oprichter van ATRO Medical en sindsdien treedt hij op als CEO. Hij is verantwoordelijk voor het projectmanagement, het aantrekken van investeerders, teambuilding en het financieel management.

Tony

Tony van Tienen

CMO

Dr. van Tienen studeerde in 1998 af als arts aan het Radboudumc. Hij promoveerde in 2004 aan het Radboudumc op 'in vivo engineering of knee joint meniscus'. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring als orthopedisch kniechirurg en meer dan 20 jaar ervaring in meniscusonderzoek. Hij publiceerde meer dan 30 publicaties over de meniscus- en meniscusprotheses. Hij heeft een actieve onderzoekslijn aan het Radboudumc over de ontwikkeling van meniscusprotheses. In 2016 was hij medeoprichter van ATRO Medical en CMO sindsdien. Hij is verantwoordelijk voor het medisch onderzoek, de samenwerking met medische instellingen en de ontwikkeling van de chirurgische procedure.  

Anita

Anita Brinks

COO

Mevrouw Brinks heeft een medische achtergrond als gecertificeerd klinisch perfusionist. Ze werkte als klinisch perfusionist bij het Erasmus MC en RadboudUMC, waar ze ook onderzoek deed naar anticoagulatie tijdens hartchirurgie. Ze studeerde Management Sciences en heeft meer dan 15 jaar ervaring in de medische hulpmiddelenindustrie in diverse management- en directiefuncties in disciplines als verkoop, productie, business development, onder andere bij Medtronic en Indes. In december 2017 startte ze als Operations Manager bij ATRO Medical, waar ze verantwoordelijk is voor de selectie en contractering van leveranciers, uitbesteding van productie, inkoop, productieplanning en kwaliteit van de geleverde producten.

Branco

Branco van Minnen

Biomechanical Engineer & QA Manager

De heer Van Minnen heeft zijn bachelor- en masterdiploma Biomedische Techniek aan de Universiteit Twente behaald in respectievelijk 2012 en 2015. De titel van zijn Master Thesis luidt: Predicting gait using a patient-specific musculoskeletal model of patients with hip dysplasia. Van 2015 tot 2017 werkte hij als onderzoekswetenschapper in het Orthopedisch Onderzoekslab van het Radboudumc, in het kader van het BMM2 Trammpolin project. In april 2017 trad hij in dienst bij ATRO Medical waar hij momenteel betrokken is bij het ontwerp en de preklinische testen van de Trammpolin® meniscusprothese, evenals bij het kwaliteitsmanagement van het bedrijf.

Jose

José Lugies

Clinical Field Director

Mevrouw Lugies heeft met haar medische achtergrond een uitgebreide kennis opgebouwd in de uitvoering van klinische studieprogramma's, gebruikerstraining en ondersteuning. In de afgelopen 15 jaar heeft ze voor meerdere startup bedrijven gewerkt aan de ontwikkeling van meniscusprothese oplossingen door het managen van een aantal Europese multicentrische studies, van First In Man tot Post Market Clinical Follow up. In juni 2018 startte ze bij ATRO Medical als Clinical Field Director, waar zij verantwoordelijk is voor training en technische ondersteuning bij het klinisch gebruik van de Trammpolin® meniscus prothese en bijdraagt aan het management en de uitvoering van klinische studies en programma's. Zij is tevens geregistreerd verpleegkundige.

Albert

Albert van der Veen

Senior scientist

Dr.ir. van der Veen is afgestudeerd aan de afdeling Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Delft.  Daarna is hij bij Fokker Aircraft gaan werken in de vluchtbesturingsgroep. Vervolgens werkte hij bij Fokker Space B.V. als specialist in structurele integriteit. Vanaf 2000 werkte hij op de afdeling Natuurkunde en Medische Technologie van het VU Medisch Centrum waar hij promoveerde op de mechanica van de wervelkolom. In het lab heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van in vitro biomechanische testen. Begin 2019 begon hij als senior wetenschapper bij ATRO Medical waar hij betrokken is bij het biomechanisch testen van de Trammpolin® meniscusprothese.

Maarten van der Zanden

Maarten van der Zanden

Market Development Manager

Mr. van der Zanden graduated as biomedical engineer at the University of Twente in 2007. Since then he has been involved in medical innovations. He started as product developer in orthopedics and later became involved in the field of biomedical marketing. Between 2011 and 2019, he has worked in commercial positions in radiotherapy and in vitro diagnostics, such as Commercial Director at a start-up laboratory.  

In May 2019, he has joined ATRO Medical as Market Development Manager, where he is responsible for the market entry of the Trammpolin® meniscus prosthesis.  He will work closely with the many stakeholders involved in this process. 

Investeerders

Thuja Capital

Brabantse ontwikkelings Maatschappij

OostNL

Cascara ventures

Radboudumc

DSM Venturing

Contact informatie

  • Bezoek en postadres Novio Tech Campus
  • Transistorweg 5 Nijmegen
  • 6534 AT
  • Liessentstraat 9a
  • 5405 AH Uden

Logo Copyright© 2022 - ATRO Medical
Privacy en Cookie Statement